[SSSD-users] autofs fails after update to 1.11.5

steve steve at steve-ss.com
Fri May 23 05:46:32 UTC 2014


On 22/05/14 23:04, Lukas Slebodnik wrote:
> On (22/05/14 22:36), steve wrote:
>> automount fails with both versions of the maps. Worked fine with both
>> openSUSE 13.1 and Ubuntu 14.04 with sssd 1.11.4
>>
>> [sssd]
>> services = nss, pam, autofs
>> config_file_version = 2
>> domains = hh3.site
>> [nss]
>> [pam]
>> [domain/hh3.site]
>> id_provider = ad
>> auth_provider = ad
>> access_provider = ad
>> ldap_id_mapping = False
>> [autofs]
>
>   #start_block
>> autofs_provider=ldap
>> ldap_autofs_search_base =
>> CN=hh3,CN=defaultMigrationContainer30,DC=hh3,DC=site
>> ldap_autofs_map_object_class = nisMap
>> ldap_autofs_entry_object_class = nisObject
>> ldap_autofs_map_name = nisMapName
>> ldap_autofs_entry_key = cn
>> ldap_autofs_entry_value = nisMapEntry
>   #end_block
>   ^^^^^^^^^^
> All these options should be in domain section. (man sssd.conf and man sssd-ldap
>
>>
>> #ldap_autofs_search_base = OU=automount,DC=hh3,DC=site
>> #ldap_autofs_map_object_class = automountMap
>> #ldap_autofs_entry_object_class = automount
>> #ldap_autofs_map_name = automountMapName
>> #ldap_autofs_entry_key = automountKey
>> #ldap_autofs_entry_value = automountInformation
>>
>>
>> [sssd[be[hh3.site]]] [be_autofs_handler] (0x0020): Undefined backend target.
>> (Thu May 22 22:29:03 2014) [sssd[autofs]] [lookup_automntmap_cache_updated]
>> (0x0020): Unable to get information from Data Provider
>> Error: 3, 19, Autofs back end target is not configured
>> Will try to return what we have in cache
>> (Thu May 22 22:29:03 2014) [sssd[autofs]] [lookup_automntmap_step] (0x0080):
>> No automount map [auto.master] in cache for domain [hh3.site]
>

at log d7:
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] [sdap_cli_auth_step] 
(0x1000): No authentication requested or SASL auth forced off
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] [fo_set_port_status] 
(0x0100): Marking port 389 of server 'hh16.hh3.site' as 'working'
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] 
[set_server_common_status] (0x0100): Marking server 'hh16.hh3.site' as 
'working'
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] [fo_set_port_status] 
(0x0400): Marking port 389 of duplicate server 'hh16.hh3.site' as 'working'
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] 
[sdap_get_automntmap_next_base] (0x0400): Searching for automount maps 
with base [OU=automount,DC=hh3,DC=site]
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] 
[sdap_get_generic_ext_step] (0x0400): calling ldap_search_ext with 
[(&(automountMapName=auto.master)(objectclass=automountMap))][OU=automount,DC=hh3,DC=site].
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] 
[sdap_get_generic_ext_step] (0x1000): Requesting attrs: [objectClass]
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] 
[sdap_get_generic_ext_step] (0x1000): Requesting attrs: [automountMapName]
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] 
[sdap_get_generic_ext_done] (0x0400): Search result: Operations 
error(1), 00002020: Operation unavailable without authentication
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] 
[sdap_get_generic_ext_done] (0x0040): Unexpected result from ldap: 
Operations error(1), 00002020: Operation unavailable without authentication
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] [sdap_get_generic_done] 
(0x0100): sdap_get_generic_ext_recv failed [5]: Error de entrada/salida
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] 
[sdap_autofs_setautomntent_done] (0x0040): sdap_get_automntmap_recv 
failed [5]: Error de entrada/salida
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] [sdap_id_op_done] 
(0x0200): communication error on cached connection, moving to next server
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[autofs]] [sss_dp_get_reply] (0x1000): 
Got reply from Data Provider - DP error code: 3 errno: 5 error message: 
Error de entrada/salida
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[autofs]] 
[lookup_automntmap_cache_updated] (0x0020): Unable to get information 
from Data Provider
Error: 3, 5, Error de entrada/salida
Will try to return what we have in cache
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[autofs]] [lookup_automntmap_step] 
(0x0400): Requesting info for [auto.master at hh3.site]
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[autofs]] [sysdb_get_map_byname] 
(0x0400): No such map
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[autofs]] [lookup_automntmap_step] 
(0x0080): No automount map [auto.master] in cache for domain [hh3.site]
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[autofs]] 
[sss_autofs_cmd_setautomntent_done] (0x0400): setautomntent did not find 
requested map
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[autofs]] [sss_dp_req_destructor] 
(0x0400): Deleting request: [0x80544c0:0:auto.master at hh3.site]
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[autofs]] [client_recv] (0x0200): Client 
disconnected!
(Fri May 23 07:44:43 2014) [sssd[be[hh3.site]]] 
[be_autofs_handler_callback] (0x1000): Request processed. Returned 
3,5,Error de entrada/salida
(Fri May 23 07:44:48 2014) [sssd] [service_send_ping] (0x0100): Pinging 
hh3.site
(Fri May 23 07:44:48 2014) [sssd] [ping_check] (0x0100): Service 
hh3.site replied to ping




More information about the sssd-users mailing list